Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

  Kontakt:Linda & Helén Forsberg, Vårgårda. Tel:0322-159 56/0322-179 76. Mail:amilours@gmail.com

 Hockyspelarnas dagbok

Här kan ni följa Loovis under dräktigheten och sedan valparna.

                                   Loovis 1vecka gammal

Hockyspelarnas fotoalbum. 

 27/9 -Fortsättningen på hur livet leker för familjen kommer nu finnas under Nyheter/händelser och på valparnas egna sidor.

     (filmer, klicka för att spela upp)           

 

 23/9 - Vi var hemma hos Bilbo (Jagr) och familjen Sandberg i Härryda o hälsade på igår. Söta Zäta & Spike med matte Lotta var också där. En stolt Spike visade runt i trädgården med ett följe av fem lyckliga valpar efter sig . Efter en rundtur av Bilbos underbara hus tyckte Loovis och Hocky att köket va det bästa, där det lagades köttbullar!  Härligt med en liten familjeträff, Bilbo ska se efter lillasyster Tumba en vecka.

                
Den enda som saknades var tjejen som kommer idag, Essie (Hlinka) med matte Carina, hon ska va här en vecka medans matte myser i värmen någonstans.

 

 11/9 - Har fått rapporter om att allt går jättebra för all de "utflugna" valparna. Härligt att alla är så nöjda med de små, Tack Sofia, Lotta och Carina, för att ni håller oss uppdaterade om de små livens äventyr:)

Nu har vi börjat planera för en första kennelträff, ROLIGT!!!

 

 8/9 - Söta Zäta flyttade idag. Hon ska bo hos familjen Olausson i Härryda, bekanta till Bilbos (Jagr) familj :). Roligt att ha brorsan att leka med, utöver barnen, katten och hunden Spike där hemma.
                          
 

 

 25/8 - Sötaste lille Jagr har flyttat, hem till familjen Sandberg i Härryda. Sofia och Jörgen var här igår och hämtade honom. Hemma väntade barnen, Jakob, Clara och Oskar.
Jagr kunde ju inte åka utan att säga hej då till Iggy popp...
              
Senare idag är det lilla Hlinkas tur att åka, hon ska bo hemma hos Carina Wallin och briarden Vilda på Vargön.

       Carina var mormor Kicki´s matte. Hlinka ska vara på halvfoder.

 

 17/8 - Vi har varit ute o åkt bil med valparna, en längre tur. Inte en enda som spydde! Dom tittade ut och några lade sig för att somna. Sedan stannade vi i skogen och släppte ut hela familjen. Lyckliga valpar var det, härligt att se dem röja runt som stollar. Tur att både Hocky och Loovis var med och hjälpte till att hålla ordning på dom:)

        

På väg hem somnade alla valparna.

Vi tar ut dom på små promenader en o en, med och utan Loovis. En högst uppskattad aktivitet, det verkar som de allihop har en viss förkärlek till att handlöst kasta sig i högt gräs :)

     

Valparna har fått prova på att gå i koppel också, går faktiskt hyfsat bra. Fast här ute i skogen kommer det ju inga störningar precis.

Skottträning får valparna också, jägarna börjar förbereda för bockjakten så det pangar lite lagom då o då.

 

 3/8 - Valparna har varit på sin första biltur, en liten långsam för att prova på det. Det var en som tyckte det va lite konstigt resten tyckte det va skit skoj o satt eller stod o titta ut, helt fasinerade av träden som åkte förbi. Det roligaste var nog att få springa ner till bilen o kolla in ett nytt ställe. Nästa tur blir ut till skogen.

Lyckliga o stolliga valpar blev det när det började regna, några hittade strilet från stuprennan.

        

Vattenslangen är ju oxå en fantastisk makapär :)

        

Loovis har börjat leka lite med valparna, det är så sött.

  

Valparna börjar bli stora, tur att Loovis har långa ben för det börjar bli trångt under henne. Vi har fått sätta kompostgaller vid grindarna oxå, hittade plötsligt en väldigt nöjd valp i hallen....

        

 

31/7 - Små valpar har badat för första gången, tänk att de redan krymper när de blir blöta.

    

Fluffiga små bollar blev det när vi torkat dom. Badet gick mycket bättre än väntat, var beredd på sprattel och högljudda protester men valparna var riktigt lugna och vi blev inte lika blöta som dom. Torkningen med handduk var lite krångligare, himla skojig lek!

Nu är valparna ute nästan hela dagarna när det är uppehåll. Dom har fantastiskt roligt i de nu föredetta rabatterna... Allt ska klättras på och smakas på, det finns så mycket roligt att upptäcka i världen när man är liten valp.

     

Loovis har börjat säga ifrån nu när hon inte vill att valparna ska dia och dom lyssnar faktiskt. Oftast räcker det att hon morrar lite. Dom backar undan när Hocky mullrar också men det är svårt att låta pappa Hocky vara ifred, han är ju så spännande. Valparna försöker flörta in sig med de sötaste lekinviter men än har de inte riktigt lyckats.

 

 17/7 -Valparna fyller fyra veckor idag, dom har blivit så stora. Roliga är dom oxå, busar, brottas och hittar på hyss. Det går inte att ha dom i valplådan längre, dom protesterar högljudt när de inte får springa runt. Allihop har upptäckt glädjen i att kunna skutta fram så fort dom kan.
Valparna har varit ute i trädgården fler gånger, Loovis tycker det är riktigt mysigt att ha dom ute nu. Om någon av dom rantar iväg för långt bort går hon o lockar tillbaka dom (försöker i alla fall). Hocky är oxå med ute, han måste ju vakta så det inte kommer några farligheter, han håller otrolig koll när valparna är ute. Dom går ju inte att leka med ännu så han vet inte riktigt vad han ska göra när dom kommer till honom, han nosar lite o viftar på svansen, sen går han undan eller försöker leka med oss.
Katterna har med fasa upptäckt att valparna "rymt" ur lådan och hoppar med förfärad min ut ur rummet valparna är i. Någon valp har fått syn på en katt men dom uppfattar inte riktigt vad det är ännu.

Tänderna har kommit fram ordentligt på dom, till våra fötters fasa.....

 

14/7 -Oj vad det händer mycket nu! Igår var valparna ute för första gången. Vi har datakrångel så jag får inte ut bilder men jobbar på det.
Den 1/7 började ögonen öppnas på tre av valparna och den 4/7 hade alla öppnat ögonen helt. Nu har dom börjat se oss. Hör gör dom nu oxå, 4/7 var första gången valparna reagerade när Loovis & Hocky skällde och nu hör dom när vi pratar o lockar. Dom tar sig fram riktigt bra nu och hoppar o skuttar. Leksaker har dom fått som det bits o ruskas i, tänderna har börjat komma så det kliar i munnarna på dom.
6/7 fick valparna smaka på mat första gången, nötfärs var VÄLDIGT gott. Nu får dom uppblött foder som dom smaskar i sig med god aptit Första gången fick dom nog minst lika mycket på sig som i sig, hela valparna var täckta av mat när de var klara, nu går det helt klart bättre. Vatten var lite krångligare att få i sig men dom börjar få kläm på det oxå.
Valparna är vakna och leker längre o längre stunder nu efter att dom har ätit (säkert 10min :) ) Tidigare slocknade dom så fort dom ätit klart. 12/7 hade vi första utflykten ut till köket, Loovis blev lite orolig när alla valparna rymde men allt gick bra :) 13/7 fick dom prova på att gå i gräset och hade picknick i det gröna, Hocky var med ute o övervakade men håller sig för det mesta lite på avstånd. Nu har upptäckarlusten väckts till liv i valparna, idag krävde dom att få komma ur lådan och välde nästan ut när vi öppnade luckan. Snart dax att flytta ut dom i större valphage i köket, ialla fall under dagen.
Det är inte lika lätt att byta i lådan längre, valparna rymmer ur korgen. Loovis är väldigt nöjd med detta :) 

  Tolv dagar                                     Fjorton dagar

      

 

30/6 -Tänk att det kan vara så spännande att sitta o titta på sovande små valpar... Dom drömmer mycket nu, sprattlar, skäller och morrar. Det låter ju mer som gulliga knorr och pip, lite som mössen i askungen, men det ska nog vara morr :) dom ligger mer o mer på rygg oxå. Valparna verkar ha upptäkt att deras mor är mer än en lunchbar

                                                       

och söker upp hennes huvud, där de får en puss i ansiktet, fast ofta är det när de behöver kissa:) Nu tar dom allihop stapplande steg med varierande framgång, börjar ta sig runt ganska fort. Deras ljudresurser har helt klart ökat oxå....
Öronen har växt idag, hur konstigt det nu låter, dom har blivit alldeles mjuka o goa. Nu väntar vi på att ögonen öppnas vilken dag som helst.
Vi börjar redan märka små skillnader i beteende hos dom, ska bli spännande o se om det vi märker nu kommer att vara kvar.

     sju dagar   nio dagar 

 25/6 -Dom växer så det knakar valparna, får inte plats i den gröna korgen längre utan har fått uppgradera till den blå. Två av dem har dubblat sin födelsevikt.
Idag har vi klippt klorna för första gången, med en liten nagelklippare:) Dom hade börjat riva Loovis. Det gick riktigt bra, så duktiga små valpar. Får väl se hur länge det håller i sig...
Den rosa o den röda gick några steg på alla fyra, nåt liknande gång i alla fall... :)
  

5 dagar        

 

 23/6 - I går gick det att bada Loovis ordentligt, första gången någonsin som hon har uppskattat en dusch. I dag har hon blivit kammad, tack o lov att hon har så lättskött päls, det tovar sig med små valpar :).

Valparna har börjat sova längre stunder nu så Loovis passade på att ta en välbehövlig vilopaus i sängen.

        

4 dagar

Så här låter det när mjölken rinner till, svansarna går oxå :)

  

 

22/6 -Loovis är en så duktig mamma, hon ligger hos valparna hela tiden. Valparna växer så det knakar, tar en bild varje dag när de ligger i korgen(när loovis går ut) så man kan jämföra storleken. 

     

    1 dag                                            2 dagar                                           3 dagar

Börjar bli lite lättare att få ut henne o kissa, hon vägrade gå utanför tomten först. Hocky vill inte heller gå långt, han ligger i närheten o passar och kikar lite om dom gnäller.

Loovis tycker det går helt bra att han kollar till familjen. Vi är glada men trötta.

 

 20/6 -Sex små guldklimpar ligger nu o äter nöjt. Loovis mår bra.

  

 19/6 -Tre valpar ute! än så länge.....

 

                                                              Dräktigheten (neråt) Valparna (uppåt)                                                           

Midjemått & vikt under dräktigheten

0v 33kg 64cm
1v  
2v 64cm 
3v   
4v   64cm
5v  34,5kg65,5cm 
6v  69cm 
7v 37kg72,5cm 
8v  75cm 

Nu var det parat, 14:e april. Nedräkningen på 63 dygn har börjat!

Bilder på Hocky & Loovis ihop

                                           

Det kommer ju att bli små Hockyspelare så det blir ju perfekt med lite isHocky VM för valpnamnsinspiration. "Foppa" känns ju som ett givet namn.

 

 2/5 -Loovis har varit lite illamående, kan vara tecken på att embryon fäster i livmodern... :)

Hon tar dräktighetsrollen på största allvar. Lungt o fint ska man ta det, inte hoppa o skutta med Hocky längre. Hon är för söt. Träna o busa med matte går bra än så länge i alla fall, som tur är.

 
 18/5 -Har fått dela upp Loovis mat på tre mål om dán, sen en vecka tillbaka. Hon tyckte att det blev alldeles för trångt och knöligt i magen efter middagsmålet. Hon har lagt ut aningens vid revbenen, speciellt efter maten buktar det ut lite. Nu har vi fått öka på mängden mat, något är det som kräver mer energi och aptiten börjar öka på henne, nu spenderar hon stora delar av prommenaden tiggandes vid min sida :) Allting tyder på att hon är dräktig. Nu håller vi koll på om det kommer en seg flytning som brukar komma runt sjätte veckan...

 

 21/5 -Slemproppen har kommit! Seg klar flytning, som äggvita. Ska vara ett säker tecken på att tiken är dräktig! Hon har börjat lägga ut om magen nu oxå, över en natt så ser hon mycket tjockare ut. Hon har börjat "fjäska" för Hocky o vill att han ska mysa med henne. Hon vill gärna att vi klämmer o klappar på magen, verkar må riktigt gott.

 

 24/5 -Magen växer, hon har börjat vagga fram när hon går långsamt :) Har delat upp maten på fyra mål nu o ökat mängden, Loovis är väldigt nöjd med detta!
 

 3/6 -Loovis mage växer o växer, inte mycket till midja kvar. Ska väl tilläggas att midjemåttet tas på morgonen innan hon ätit, på dan mäter hon 76cm i midjan, den lilla limpan:). Juvren har börjat fyllas på oxå. Hon vill inte gå långa promenader längre, i uppförsbackar går det riktigt långsamt. Valparna verkar stöka runt i magen på kvällarna.

 

 8/6 -Vi kan känna valparna röra sig i magen! känns lite otroligt. Förra veckan fick vi ett "snabbultraljud" av veterinären, bara han satte den mot magen syntes tre små valpar! Inte långt kvar nu. Loovis börjar tycka det är tungt, hon går inte långt och verkligen inte fort. Jobbigt för henne med kvalmig åskvärme men hon myser ändå åt sin mage.
Hon bygger bohålor i skogen, det enda som fick fram henne från under granen var löfte om mat :).  Valplådan kom på plats för ett tag sen oxå, med tillfällig inredning som tur är. Hoppas kön har minskat tills när det är dax....
            

 

 10/6 -Sprattel, sprattel, sprattel, det är ena livliga små kravlisar i Loovis mage :) Det är så härligt att ligga o känna dom röra sig där inne. Det är verkligen små liv i magen o snart ska dom ut!
Loovis tar det väldigt lungt, helst ska man ligga med henne i sängen och klappa magen. Hon tycker det är skönt med svalare väder. När valparna stökar för mycket i magen går hon o lägger sig i valplådan o tittar på oss. Känns bra för det hade ju varit trevligt om de kom ut där i och inte i min säng :)

 

 15/6 -Loovis mår bra, hon har varit lite orolig och stökig på natten men inga värkar ännu. Magen fortsätter att växa, nu mäter hon 78cm runt. Hocky hjälper oss att vaka över henne och ligger gärna nära. Han hjälper oxå till att hålla valplådan varm o go.....
  

Medans Loovis vilar sig...:)

     

 

 18/6 - Tempen har sjunkit! Nu är det inte långt kvar. Vid 9v mätte hon 79,5cm runt den föredetta midjan:)

 

 19/6 -Vattnet har gått och värkarna har börjat!!!!

 

  

 

.

Nyheter/Häntisar

Kalender

Gästbok

Tjocka släkten

      Våra Hundar

Loovis sida

Livs sida

Morozovs sida

      Valpar

Valp-Planering

Hockyspelarna

     Älskade Änglar 

Hockys sida
Urax's sida

Orcas sida

Alphas sida